TAOASIS/Baldini
- Nazwa botaniczna: Lavandula angustifolia
- Charakterystyka: ostra, kojąca
- Kraj pochodzenia: Francja
- Metoda pozyskiwania: destylacja parą wodną
- Składniki: olejek lawendowy.
- Aplikacja: 1-2 - Aromat na 1 łyżeczkę miodu do aromatycznego naparu z herbaty. Organiczne smaki Baldini są również idealne do przyprawiania i aromatyzowania sosów, deserów i wypieków.
- Ostrzeżenia: Nie stosować bez rozcieńczenia. Chronić przed dziećmi. Unikać kontaktu z oczami i błonami śluzowymi. Przechowywać w chłodnym.
- Żadna z treści nie może być kopiowana, przesyłana, publikowana lub rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie, bez pisemnej zgody.
- PZN 09538942
- EAN 4025121063686
- PL-EKO-05
Bio Lawenda - Aromat, 5 ml, Baldini
100% naturalny, czysty aromat z czystego olejku eterycznego z Lavandula officinalis. Do przyprawiania i aromatyzowania potraw, napojów i pomieszczeń.
Naturalne aromaty pobudzają umysł i ducha oraz nadają kuchni więcej witalności i koloru. Z kilkoma kroplami lawendy Ty i Twoi goście możecie wybrać się na wycieczkę do Prowansji. Delikatnie cierpki aromat ziołowy pasuje do wszystkich potraw kuchni śródziemnomorskiej, a zwłaszcza francuskiej. O smaku olejków sałatkowych i sosów, szczególnie nadaje się do pikantnych wypieków w połączeniu z rozmarynem. Dobrze komponuje się również ze świeżymi olejkami cytrusowymi i różą jako składnik koktajli, deserów i wypieków. Dozowć oszczędnie, aby nie stał się gorzki.
- Dostępność
- Dostępny
- Cena dostępna po zalogowaniu.